Zaradite više, ne zaustavljajte vozilo.

Daljinsko preuzimanje podataka iz digitalnog tahografa

Daljinsko skidanje podataka sa digitalnih tahografa i kartica vozača tj. daljinsko očitavanje digitalnih tahografa štedi prevoznicima vreme i novac naspram tradicionalnog ručnog očitavanja i preuzimanja podataka. Kompanija Tahograf BG, kao jedini ovlašćeni zastupnik nemačkog proizvođača Continental VDO, tu je da pomogne domaćim prevoznicima u poštovanju obaveznih zakonskih propisa, ali ne na način na koji bi to negativno uticalo na poslovanje prevoznika, već upravo suprotno – na način koji prevozniku omogućava da iskoristi sve tehnološke prednosti za smanjenje svojih troškova.

Jedna od takvih prednosti se vidi na primeru daljinskog preuzimanja podataka iz digitalnog tahografa i sa kartice vozača. To znači da se vreme ne troši na periodični dolazak na potrebnu lokaciju za očitavanje, a samim tim nema bespotrebnog utroška kod vozila koje bi u tom slučaju moralo biti u mirovanju, umesto da bude u procesu transporta što je više moguće.

Daljinsko očitavanje podataka sa digitalnih tahografa i kartica vozača vršimo putem uređaja DLD® Wide Range:

Postupak ugradnje ovog uređaja traje oko 80 minuta po vozilu, a svi troškovi su uključeni u cenu, uključujući tu ugradnju, aktiviranje i održavanje uređaja.

Ugradnja se vrši u ovlašćenim radionicama za tahografe ili u prostorijama prevoznika, sve prema dogovoru i raspoloživosti vozila.

Ako DLD® uređaj nije kompatibilan sa postojećim modelom tahografa u vozilu, postoji opcija najma kompatibilnog digitalnog tahografa na mesečnom nivou.

001

Daljinsko preuzimanje podataka iz tahografa izgleda ovako:

  • Podaci se arhiviraju u bazu bez potrebe da prevoznici i vozači o tome vode računa: postupak preuzimanja i slanja podataka je u potpunosti automatizovan i obavlja se čak i kada je vozilo u pokretu, tako da vozači nemaju da obavljaju nikakve radnje oko uređaja ili tahografa.
  • Brzina prenosa podataka je osigurana GPRS protokolom (karticom), a bezbedna konekcija (https) je tu da osigura maksimalnu bezbednost podataka i zaštitu od zloupotrebe.
  • Preuzimanje podataka se vrši periodično, prema unapred dogovorenim vremenskim okvirima koje bira prevoznik (zakon nalaže preuzimanje podataka minimum jednom u 28 dana iz kartice vozača i jednom u 90 dana iz tahografa), bez obzira na to da li se vozilo nalazi na teritoriji Srbije ili u inostranstvu.
  • Uređaj DLD® potom kriptuje podatke u zakonski propisanom formatu (DDD) i šalje ih TIS-Web® softveru, gde se oni arhiviraju, obrađuju i na osnovu kojih uslužno izrađujemo izveštaje i evidencije.

Naravno, prevoznik može i samostalno da obrađuje i analizira podatke prikupljene na daljinu preko DLD® uređaja kako bi pravio evidencije o radnom vremenu vozača, ali će mu u tom slučaju biti potreban softver TIS-Web®.

Pozovite nas odmah i bolje se raspitajte o usluzi daljinskog preuzimanja podataka bez zaustavljanja vozila:

Popunite polja ako želite da napismeno dobijete više informacija o ovoj usluzi: